- Vil gjøre det mer risikabelt

Du kan bli dømt til betinget fengsel dersom du kjøper svart arbeid.

IKKE BARE HANS PROBLEM: Det er ikke lov å benytte seg av svart arbeid, og nå har Skatt Øst anmeldt personer til politiet. Foto: COLORBOX
IKKE BARE HANS PROBLEM: Det er ikke lov å benytte seg av svart arbeid, og nå har Skatt Øst anmeldt personer til politiet. Foto: COLORBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du benyttet deg av svart arbeidskraft enten til oppussing, eller kanskje som vaskehjelp? Du vet ganske sikkert at det ikke er lov til å jobbe svart i Norge, men fordi det er vanskelig å få bukt med problemet, går Skatteetaten hardere til verks mot kjøperne av tjenestene.

Ifølge NRK har Skatt Øst nå politianmeldt et ektepar fra Oslo som fikk pusset opp huset svart for 400.000 kroner.

Mer risikabelt

- Vi vil nå gjøre det mer risikabelt å kjøpe svarte tjenester. Det er etterspørselen som gjør det mulig å jobbe svart. Når det er vanskelig å ta dem som utfører tjenestene vil vi nå rette det mer mot kjøperne, sier Jan-Egil Kristiansen, direktør for skattekrimavdelingen i Skatt øst, til NRK.

I oktober ble en Stavanger-mann dømt til betinget fengsel fordi han pusset opp hytta svart, og Skatt Øst vil fortsette å føre en hard linje mot dem som kjøper svart.

- Vi vil anmelde saker og føre dem for retten og gjøre dem økonomisk ansvarlig slik at de forstår at det er en risiko for straff og at det vil koste dyrt, sier Kristiansen.

75 dagers fengsel

Ansetter du en utlending fra området utenfor EU/EØS, plikter du å forsikre deg om at vedkommende har arbeidstillatelse i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer