Ansvarsforsikring for elsykkel

Vil gjøre elsykkel­forsikring obligatorisk

Nytt forslag til EU-direktiv.

FORSIKRINGSPLIKT: Dersom Europakommisjonens forslag går gjennom, må alle elsyklister i EU tegne ansvarsforsikring. Den norske forsikringsbransjen mener det vil være fornuftig å gjøre det samme i Norge. Foto: Tore Neset
FORSIKRINGSPLIKT: Dersom Europakommisjonens forslag går gjennom, må alle elsyklister i EU tegne ansvarsforsikring. Den norske forsikringsbransjen mener det vil være fornuftig å gjøre det samme i Norge. Foto: Tore Neset Vis mer
Publisert

I dag trenger du ikke ansvarsforsikring for å eie og bruke en elsykkel. Det kan det bli en forandring på om et nytt forslag til EU-direktiv går igjennom.

Torsdag i forrige uka fremmet Europakommisjonen et forslag for EU-parlamentet om et tillegg til EUs direktiv om forsikring av motorkjøretøy (MID). Dette tillegget vil, om det blir vedtatt, innebære at alle som har elsykkel må tegne ansvarsforsikring på linje med mopedeiere.

- Synes det er fornuftig

Forslaget gjelder vanlige elsykler, altså de som kutter ved 25 kilometer i timen og har en motoreffekt begrenset til 250 watt. Slike sykler er i dag sidestilt med vanlige tråsykler både i Norge og i EU.

Selv om direktivet blir vedtatt og passerer EUs toppmøte (Det europeiske råd), er det likevel usikkert om det blir innført i Norge gjennom EØS.

Den norske forsikringsbransjen har sans for EU-forslaget og mener det kan være noe å tenke på i Norge også.

- Vi er bekymret over at ulykkene der elsykler er involvert synes å være mer alvorlige enn ulykkene med vanlige tråsykler. Det gjelder både personskader og materielle skader. Derfor synes vi det ville være fornuftig å innføre obligatorisk ansvarsforsikring for elsykler, sier kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer