Vil gjøre husholdningene miljøvennlige

100 millioner for å gjøre husholdningene miljøvennlige.

Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen vil legge bedre til rette for utnyttelse av fornybare energikilder, samt bruke 100 millioner kroner på å gjøre husholdningene miljøvennlige.

Test deg selv: Hvor miljøvennlig er du?

I forslaget til revidert nasjonalbudsjett, vil regjeringen bedre skattevilkårene for fornybar energiproduksjon. Alle mindre kraftverk skal slippe grunnrenteskatt, som er en skatt på 27 prosent av overskuddet.

- Potensialet for utbygging av vannkraft ligger særlig i små kraftverk, samt opprusting av eksisterende kraftverk, sier finansminister Kristin Halvorsen (SV).

30 måter å spare strøm på

Raskere utbygging

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) vil få 13,5 millioner kroner i økte midler. Av disse skal 10 millioner brukes til å behandle flere søknader om konsesjoner for utbygging av fornybar energi.

- Nå skal søknadene behandles fortere, bedre og enklere. Målet er å få fortgang i utbygging av småkraft og vindkraft, sier Tore Nordtun (Ap), energi- og miljøpolitisk talsmann.

NVEs bemanning blir styrket med 10 årsverk.

Hagas beste strømsparetips

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer