Vil gjøre husholdningene miljøvennlige

100 millioner for å gjøre husholdningene miljøvennlige.

Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen vil legge bedre til rette for utnyttelse av fornybare energikilder, samt bruke 100 millioner kroner på å gjøre husholdningene miljøvennlige.

Test deg selv: Hvor miljøvennlig er du?

I forslaget til revidert nasjonalbudsjett, vil regjeringen bedre skattevilkårene for fornybar energiproduksjon. Alle mindre kraftverk skal slippe grunnrenteskatt, som er en skatt på 27 prosent av overskuddet.

- Potensialet for utbygging av vannkraft ligger særlig i små kraftverk, samt opprusting av eksisterende kraftverk, sier finansminister Kristin Halvorsen (SV).

30 måter å spare strøm på

Raskere utbygging

Regjeringen legger 100 millioner på bordet slik at det ikke skal bli så dyrt for deg å være miljøvennlig. Illustrasjon/foto: Per Ervland Foto: Per Ervland
Regjeringen legger 100 millioner på bordet slik at det ikke skal bli så dyrt for deg å være miljøvennlig. Illustrasjon/foto: Per Ervland Foto: Per Ervland Vis mer


Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) vil få 13,5 millioner kroner i økte midler. Av disse skal 10 millioner brukes til å behandle flere søknader om konsesjoner for utbygging av fornybar energi.

- Nå skal søknadene behandles fortere, bedre og enklere. Målet er å få fortgang i utbygging av småkraft og vindkraft, sier Tore Nordtun (Ap), energi- og miljøpolitisk talsmann.

NVEs bemanning blir styrket med 10 årsverk.

Hagas beste strømsparetips

Miljøvennlige husholdninger

Regjeringen foreslår å styrke tilskuddsordningen for strømsparing i husholdninger. Støtten til miljøvennlig oppvarming i husholdningene vil være på 100 millioner kroner.

- Det er et viktig bidrag til klimadugnaden at husholdningene går over fra strøm og olje til miljøvennlig oppvarming, sier olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp).

Siden oppstarten i 2006, har 22 750 husholdninger søkt om støtte til kjøp av miljøvennlige oppvarmingskilder.

Regjeringen vil også gi 70 millioner kroner mer til forskning og utvikling innen fornybar energi, karbonfangst og lagring.

Aktuelt om miljø på DinSide:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer