Vil ha egen vegetarseksjon

Nikolai Dragnes har startet underskriftskampanje for bedre vegetarutvalg i butikkene.

Vil ha egen vegetarseksjon
Publisert
Sist oppdatert

Vegetarisk kosthold har økende popularitet i den vestlige verden, også i Norge. Siden 90-tallet har antallet vegetarianere fordoblet seg.

- Vi antar at det er rundt 100.000 vegetarianere i Norge i dag. I tillegg er det mange som bevisst spiser lite kjøtt, sier informasjonssekretær i Norsk Vegetarforening Pål W. Thorbjørnsen til Dinside Helse.

Men selv om stadig flere nordmenn velger et vegetabilsk kosthold, mener 30 år gamle Nikolai Dragnes at Norge ligger akterut i forhold til andre land i Europa når det kommer til utvalget av vegetarprodukter i dagligvareforretninger. Han har derfor tatt saken i egne hender og startet en underskriftskampanje.

Les også: Bladet kost på menyen!

Legger press på kjedene

- Bakgrunnen for at jeg startet underskriftskampanjen er at jeg syntes det var vanskelig å få tak i gode erstatningsprodukter. I Norge får man bare tak i de gjennom Helios og andre spesialbutikker, mens man i mange andre land har egne seksjoner for vegetarmat i dagligvarebutikkene, sier veganeren Dragnes.

Per i dag teller lista 360 underskrifter. Ved 1.000 eller 5.000 signaturer sender han den til alle matvarekjedene i Norge i håp om at de skal ta vegetarianerne på alvor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer