Vil ha egenandel for dyre medisiner

Hvis du ikke vil bytte medisinen du bruker i en billigere kopi må du trolig betale en egenandel i fremtiden.

Publisert
Sist oppdatert

Staten kan tjene mye penger dersom flere bruker billigere medisiner, men ikke alle vil bytte til en billigere utgave. Det kan disse nå bli tvunget til å betale en egenandel for.

Innføringen av denne typen egenandeler er foreslått av Stortinget, og nå har saken vært ute på høring, melder nyhetsbyrået ANB.

Den norske lægeforening mener dette ikke alltid er forsvarlig. Foreningen argumenterer med at eldre og syke kan få problemer med å holde orden på medisinene sine.

- Dersom en eldre person, som skal holde orden på fem-seks ulike medikamenter hver dag, i tillegg får endret produktnavn, pakningsform og form/farge på sine medikamenter ved fornying, sier det seg selv at muligheten for misforståelse og feilmedisinering øker vesentlig, skriver foreningen i sin høringsuttalelse ifølge nyhetsbyrået.

De foreslår at legen skal kunne vurdere om det er ønskelig at pasienten bytter til et billigere merke eller ikke. Hvis legen mener pasienten ikke bør bytte skal denne slippe egenandelen selv om den bruker den dyreste medisinen.

Norges Apotekerforening tror egenandelen vil få flere til å bytte til en billigere medisin, men ber myndighetene ta ansvar for god informasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer