Bemanning i yrker

Vil ha flere ansatte i hotell-, olje- og bankbransjen

Nesten én av ti arbeidsgivere planlegger å ansette flere i løpet av det kommende kvartal, men utsiktene er uendret fra samme tid i fjor.

GODE JOBBMULIGHETER: Hotellbransjen er blant yrkesgruppene som ønsker å øke bemanningen den kommende tiden, ifølge en ny undersøkelse fra Manpower. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
GODE JOBBMULIGHETER: Hotellbransjen er blant yrkesgruppene som ønsker å øke bemanningen den kommende tiden, ifølge en ny undersøkelse fra Manpower. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

– Arbeidsgivere på utkikk etter nye talenter må forberede seg på hard konkurranse, sier Maalfrid Brath, administrerende direktør i ManpowerGroup Norge.

Hun sikter til ManpowerGroups arbeidsbarometer 2018, hvor det kommer fram at flere norske arbeidsgivere planlegger å bemanne opp, heller enn å bemanne ned, arbeidsstyrken det kommende kvartal.

Ni prosent av arbeidsgiverne i undersøkelsen oppgir at de vil ansette flere før nyttår, mens 84 prosent planlegger å beholde arbeidsstyrken som den er. Kun seks prosent planlegger å redusere bemanningen.

Opprettholder optimismen

Ansettelsesplanene til norske arbeidsgivere har steget jevnt de siste to åra, men avdempes til neste kvartal. Utsiktene er tre prosentpoeng svakere enn forrige kvartal, og uendret fra samme kvartal i fjor.

I undersøkelsen har arbeidsgivere i sju av ni næringer oppgitt at de planlegger å øke bemanningsnivået.

Hotell, bevertning, olje og gass, samt bank og finans er bransjer som utmerker seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer