Bemanning i yrker

Vil ha flere ansatte i hotell-, olje- og bankbransjen

Nesten én av ti arbeidsgivere planlegger å ansette flere i løpet av det kommende kvartal, men utsiktene er uendret fra samme tid i fjor.

GODE JOBBMULIGHETER: Hotellbransjen er blant yrkesgruppene som ønsker å øke bemanningen den kommende tiden, ifølge en ny undersøkelse fra Manpower. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
GODE JOBBMULIGHETER: Hotellbransjen er blant yrkesgruppene som ønsker å øke bemanningen den kommende tiden, ifølge en ny undersøkelse fra Manpower. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

– Arbeidsgivere på utkikk etter nye talenter må forberede seg på hard konkurranse, sier Maalfrid Brath, administrerende direktør i ManpowerGroup Norge.

Hun sikter til ManpowerGroups arbeidsbarometer 2018, hvor det kommer fram at flere norske arbeidsgivere planlegger å bemanne opp, heller enn å bemanne ned, arbeidsstyrken det kommende kvartal.

Ni prosent av arbeidsgiverne i undersøkelsen oppgir at de vil ansette flere før nyttår, mens 84 prosent planlegger å beholde arbeidsstyrken som den er. Kun seks prosent planlegger å redusere bemanningen.

Opprettholder optimismen

Ansettelsesplanene til norske arbeidsgivere har steget jevnt de siste to åra, men avdempes til neste kvartal. Utsiktene er tre prosentpoeng svakere enn forrige kvartal, og uendret fra samme kvartal i fjor.

I undersøkelsen har arbeidsgivere i sju av ni næringer oppgitt at de planlegger å øke bemanningsnivået.

Hotell, bevertning, olje og gass, samt bank og finans er bransjer som utmerker seg.

– Vi ser at optimismen fortsetter blant arbeidsgivere i de fleste sektorer. Kravene til ferdigheter og kompetanse endrer seg raskt, og arbeidsgivere må tenke annerledes for å sikre de kandidatene de behøver, sier Brath.

Sterkest i Midt-Norge, svakest lenger sør

Det er derimot store regionale forskjeller i etterspørselen etter arbeidstakere:

  • Fire av fem regioner forventer en økning i bemanningsnivået i fjerde kvartal 2018.
  • De sterkeste prognosene er rapportert i Midt-Norge.
  • Arbeidsgiverne på Sør- og Vestlandet har de svakeste og de første negative utsiktene på mer enn sju år. Utsiktene her viser en nedgang på hele 17 prosentpoeng fra forrige kvartal og fire prosentpoeng ned fra samme periode i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer