Vil ha forhøyet dagpengesats ut året

Regjeringen foreslår å forlenge perioden med forhøyet dagpengesats ut året, bekrefter arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

DAGPENGER: Regjeringen foreslår å forlenge perioden med forhøyet dagpengesats ut året. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
DAGPENGER: Regjeringen foreslår å forlenge perioden med forhøyet dagpengesats ut året. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi forlenger den midlertidige dagpengeordningen ut året. Det gir større forutsigbarhet for dem som mottar dagpenger, sier Isaksen til NTB.

– Det har fra første stund vært klart at fornøyet dagpengesats er et midlertidig tiltak. Stortinget har vedtatt at ordningen skal gjelde til 31. oktober, men vi har også sagt at vi hele tiden må vurdere tiltakene basert på hvor hvordan situasjonen utvikler seg.

Det vil bli fremmet forslag til budsjettvedtak for Stortinget slik at ordningen forlenges ut 2020. Den midlertidige ordningen innebærer at dagpengesatsen opp til 3G er forhøyet til 80 prosent. Utover dette er nivået på 62,4 prosent, som vanlig.

Som kjent er det rekordmange som er blitt permittert eller har mistet jobben som et resultat av coronasituasjonen her til lands.

I midten av mai var det fortsatt over 60.000 personer som ikke hadde fått sitt dagpengevedtak, og dermed ikke fått utbetalt dagpenger.

Det er også greit å være obs på at de som har fått innvilget dagpenger etter 1. mai, vil få en etterutbetaling i oktober. Les mer om dette i artikkelen under.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer