Vil ha juleskum tilbake

Cloettas juleskum trekkes tilbake fra markedet.

Spiste du mye av dette i julen? Sikkert ikke noe problem - dersom du ikke er melkeallergiker. Foto: Cloetta
Spiste du mye av dette i julen? Sikkert ikke noe problem - dersom du ikke er melkeallergiker. Foto: Cloetta Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Mattilsynet som melder om at Cloetta juleskum nå trekkes tilbake fra markedet.

Tilbaketrekkingen skyldes spor av sjokolade som inneholder melk, i skummet. Dette kan utgjøre helserisiko for melkeallergikere.

Juleskum som ikke er solgt, skal bli destruert i butikkene.

– Det er viktig å poengtere at dette kun gjelder Juleskum 100g med holdbarhetsdato 01.05.12 og produksjonsdato 01.06.11. Problemet er derfor begrenset, og gjelder eventuelt Juleskum som selges på noen bensinstasjoner og i noen kiosker, sier Nina Norum i Galleberg.

Må trekkes tilbake

Det er matloven som krever at bedrifter umiddelbart skal iverksette tilbaketrekking av mat og drikke ved mistanke om mulig helseskade. Loven krever også at bedriften skal iverksette nødvendige tiltak for å forebygge, redusere eller eliminere eventuelle skadevirkninger. I slike tilfeller må bedriften vurdere om det er nødvendig å gå ut med informasjon til forbrukere, noe Cloetta har gjort.

Virksomheter som må trekke tilbake produkter fra markedet, skal sende informasjon om produktet til Mattilsynets distriktskontor.

Alle våre saker om dagligvarer: dinside.no/tag/dagligvarer

Skjer relativt ofte

Dessverre er det ganske ofte at produsenter ser seg nødt til å trekke tilbake varer fra markedet. Bare i året som gikk var det en god del ulike matvarer som ble kalt tilbake.

Det er imidlertid ikke alltid like enkelt å få med seg informasjon om dette, spesielt vanskelig dersom norske medier ikke følger det opp. Du kan imidlertid alltid følge med på Mattilsynets nettsider.

Strøssel fra Pals, laksefilet fra Ica, Brownies fra Toro og salatblandinger fra Bama var blant produktene som ble trukket tilbake i løpet av 2011.

Det er imidlertid ikke bare dagligvarer som trekkes tilbake fra produsentene. Det kan like gjerne være andre ting, som for eksempel møbler. I november tilbakekalte Ikea disse speildørene fordi de kan falle av og knuse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer