Vil ha lave, danske priser på medisin

Det er ikke bare sigaretter, øl og sprit som er mye billigere i Danmark – noen medisiner er 90 prosent billigere hos våre glade naboer. Nå vil Konkurransetilsynet ha en ordning som kan gi danske priser på en del medisiner.

Publisert
Sist oppdatert

[Forum: Er medisiner for dyrt i Norge?]

Prisforskjellen er så stor at grensehandelen av medisiner i Danmark er særdeles lønnsom.

Tirsdag skrev Kristiansand-avisen Fædrelandsvennen om Ole Hustvedt som dro til Danmark og handlet medisiner for en tidel av det han måtte ha betalt på sitt lokale apotek.

- Jeg kommer aldri til å handle medisinene mine i Norge mer, men jeg forstår ikke hvorfor det skal være så stor forskjell i pris, sier 73-åringen til Fædrelandsvennen.

Den samme avisen melder at Konkurransetilsynet i en høringsuttalelse går inn for en prisberegningsmodell de håper vil føre til lavere priser på en del medisiner. Det er den samme modellen som brukes for å fastsette pris på medisiner i Danmark.

Hvis reglene blir endret vil de bare gjelde reseptbelagte medisiner som ikke lenger er patentbeskyttet, og dermed utsettes for konkurranse fra kopipreparater. Et preparat er patentbeskyttet i omkring 10 år, skriver avisen.

- Vi mener at en modell der aktørene ikke kan påvirke maksprisen og apotekene får mer av profitten enn i dag, vil føre til at kjedene presser produsentene til å selge til lavere pris, sier seksjonssjef i Konkurransetilsynet, Knut Matre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer