Vil ha lengre åpningstider på polet

Den nye regjeringen vil likestille øl- og polsalget.

Høyre-FrP-regjeringen åpner for lengre åpningstider på polet, på lik linje med dagens regler for ølsalg i butikk. Foto: ELLEN J. JARLI / VINMONOPOLET
Høyre-FrP-regjeringen åpner for lengre åpningstider på polet, på lik linje med dagens regler for ølsalg i butikk. Foto: ELLEN J. JARLI / VINMONOPOLET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alkoholloven setter klare grenser for når det er tillatt å selge alkohol i Norge. Nå ønsker den nye regjeringen å endre både hvilke dager og til hvilke tider Vinmonopolet kan holde åpent.

Det kan bety salg av sterkere drikkevarer frem til klokken 20 på hverdager.

Les også: Taxfree billigst i lufta viser fersk prissjekk

Vil likestille butikksalg av øl og polsalg

I Høyre og FrPs politiske plattform skriver de at regjeringen vil "la Vinmonopolet holde åpent de samme dager som butikkene kan ha ølsalg."

Det er fire høytidsdager i året hvor butikkene har lov til å selge øl, og regjeringen nå ønsker å la Vinmonopolet holde åpent:

Julaften, Nyttårsaften, Påskeaften og Pinseaften.

Og det skal ikke stoppe der.

Lars Joakim Hanssen i FrP bekrefter overfor DinSide at både de og Høyre vil tillate polsalg ikke bare de samme dagene som det er tillatt med ølsalg, men også med de samme åpningstidene.

Dette kan åpne opp for vin- og spritsalg frem til klokken 20 på hverdager og 18 på lørdager i enkelte kommuner. I dag må Vinmonopolet stenge henholdsvis klokken 18 og 15.

Frp og Høyre ønsker og å stramme inn tilgangen til skattelistene og heve 200-kroners grensen.

Lengre åpningstider

Alkoholloven regulerer både ølsalget og Vinmonopolets salg av sterkere drikkevarer. Får polet de samme åpningstidene som gjelder for dagens ølsalg i butikk, betyr dette følgende:

Vinmonopolet vil i utgangspunktet kunne holde åpent fra 08 til 18. På lørdager (dager før søn- og helligdager) skal salget opphøre klokken 15, unntatt dagen før Kristi Himmelfartsdag (som vil være en onsdag).

Når det er sagt, kan det enkelte kommunestyre vedta noe lengre åpningstider for den enkelte kommune, nærmere bestemt til senest klokken 20 på hverdager og 18 på lørdager (dager før søn- og helligdager unntatt dagen før Kristi Himmelfartsdag).

Altså vil tidene for ølsalg i din kommune avgjøre hvor lenge Vinmonopolet kan holde åpent, dersom det er de samme reglene som skal gjelde.

Les også hvordan du gjør øl og andre drikkevarer kalde på tur

Fortsatt stengt disse dagene

Dagene hvor ølsalg per i dag ikke er tillatt, og Vinmonopolet fortsatt vil holde stengt som før, er:

Søndager og helligdager, 1. og 17. mai, og på stemmedagene for stortingsvalg, fylkestingsvalg, kommunestyrevalg og folkeavstemning vedtatt ved lov.

Les også: Du kan netthandle alkohol fra utlandet, men hvor godt fungerer det?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer