Vil ha parfymeforbud

Svenske allergikere ønsker parfymeforbud på sykehuset. – Parfymefritt sykehus er bedre for alle, mener også Norges Astma- og Allergiforbund.

Vil ha parfymeforbud
Publisert
Sist oppdatert

Handikap-organisasjonene i Gøteborg har slått seg sammen med et felles krav: Sykehusene i byen skal bli parfymefri sone. Og det er en god idé ifølge norske eksperter.

- Egentlig bør vi ha en nulltoleranse for parfyme på sykehus. Det er både av hensyn til pasienter som ikke alltid er i stand til å si ifra, og med tanke på de ansattes arbeidsmiljø, mener informasjonskonsulent Rose Lyngra i Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF).

Hun presiserer at det skal være lov å bruke vanlig kosmetikk som sjampo og deodorant, men at man må vise måtehold med aftershave og tung parfyme på en parfymefri arbeidsplass.

Sterke kjemikalier i vaskemidler og kosmetikk kan ødelegge helsen din. Her er de farlige kjemikaliene:

Også på andre arbeidsplasserDet er ikke bare sykehus som bør vurdere et parfymeforbud. Også på andre arbeidsplasser som skoler, tannlegekontorer og andre steder hvor mennesker møtes, kan et parfymeforbud være til stor hjelp.

- Ett eksempel på dette er redaksjonen i Aftenposten hvor de ansatte har blitt oppfordret til å kutte ned på parfymen. De forteller at det ikke bare er allergikerne, men også mange andre ansatte som har fått et bedre inneklima etter dette, forteller Lyngra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer