Jobb

Vil ha «psykemelding»

De som blir sykmeldt med psykiske helseproblemer, bør få bedre oppfølging, mener Fontenehus Norge. Nå etterlyser de en ny type sykemelding – en psykemelding.

ALTERNATIV: Fontenehus Norge foreslår ny type sykemelding, en psykemelding, som skal være et alternativ for leger å henvise pasienten til. Illustrasjonsfoto: Frank May/NTB
ALTERNATIV: Fontenehus Norge foreslår ny type sykemelding, en psykemelding, som skal være et alternativ for leger å henvise pasienten til. Illustrasjonsfoto: Frank May/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hvert år forsvinner mange mennesker inn i en sykemelding uten å komme ut igjen, sier daglig leder og politisk ansvarlig Torhild Stimo i Fontenehus Norge i en pressemelding.

En betydelig andel av den voksne befolkningen er i kontakt med helsetjenesten på grunn av sin psykiske helse hvert eneste år. Bare i første kvartal i år fikk nesten 95 000 legemeldt sykefravær med diagnoser innen psykiske lidelser, ifølge Stimo.

- De som blir sykmeldt med psykiske helseproblemer bør få bedre oppfølging enn i dag. Vi trenger en ny type sykemelding – en psykemelding, sier hun.

Fontenehus Norge foreslår at psykemelding skal være et alternativ for leger å henvise pasienten til. Innholdet i en psykemelding kan for eksempel være en resept på arenaer som tilbyr meningsfylt innhold i hverdagen og sosial kontakt.

- Mange gode tilbud finnes allerede, og kan både videreutvikles og oppskaleres. Fontenehus Norge er et frivillig arbeidsfellesskap for mennesker med psykiske helseproblemer, og er bare ett eksempel. Frivillighetssentralene, Pitstop, Fretex og Kirkens Bymisjon er andre, sier Stimo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer