Ødelagt skole-iPad

Vil ha slutt på høye pengekrav fra skolene

Hvert år opplever foreldre å få høye pengekrav fra skoler hvis barn har hatt et uhell med læringsbrettet, ifølge Forbrukerrådet. Det vil de nå ha en slutt på.

MÅ BETALE: Dersom poden ødelegger skole-nettbrettet kan skolen kreve betaling fra foreldrene. Foto: Thomas Brun / NTB
MÅ BETALE: Dersom poden ødelegger skole-nettbrettet kan skolen kreve betaling fra foreldrene. Foto: Thomas Brun / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Noen foreldre forteller om regninger på opp mot 3.000 kroner. Jussen er klar på dette punktet. Så lenge skaden skyldes et uhell, så kan ikke barna holdes ansvarlig. De minste barna vil neppe kunne holdes ansvarlig uansett, sier juridisk seniorrådgiver Thomas Iversen i Forbrukerrådet i en pressemelding.

Som de fleste vet, er kombinasjonen barn og skjørt teknologisk utstyr ganske utfordrende. Da er det slik at disse læringsbrettene lever ganske risikofylte liv i barnehender, skriver Forbrukerrådet.

Skal mye til

Forbrukerrådet er gjort oppmerksom på at skolene ofte sender krav til foreldre om å dekke kostnadene dersom barna har hatt et uhell og skadd nettbrettet sitt.

Iversen sier at det skal mye til for å holde et barn erstatningsmessig ansvarlig for en skade, samt at det kun er når barnet virkelig har utagert at skolen kan legge regninga i foreldrenes postkasse.

– Har barnet skadd nettbrettet med vilje, altså kastet det i do eller brukt det som frisbee, da kan det ha seg sånn at mor og far må punge ut. Har barnet derimot hatt et uhell, kan ikke skolen kreve at du betaler for det, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.