Vil ha slutt på lege-sponsing

Helseminister Dagfinn Høybråten anbefaler alle foretak å gjøre det samme som Helse Øst – ikke delta på arrangementer som er sponset av legemiddelindustrien.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

- Det er på høy tid at en slik regel blir innført. Koblingen mellom legene og industrien svekker tilliten til legenes faglighet, sier Høybråten til Dagens Medisin.

Ifølge Dagens Medisin vil de andre regionale helseforetakene, gå igjennom forholdet mellom legemiddelindustrien og videreutdanning for leger, men det er bare Helse Øst som har vedtatt en regulering.

Helse Nord vil ta initiativ til en debatt overfor de øvrige RHF-ene. Foretaket vil forsøke å få kanalisert midlene som industrien bruker, inn i spesialisthelsetjenesten på en slik måte at arbeidsgiver har større innflytelse på dette - og at det ikke etableres en direkte kopling mellom industrien og enkeltleger.

Det kan de få problemer med, ettersom industrien tidligere har vært skeptiske til å sponse arrangementer de ikke får delta på selv.

- Vi har ikke lagt inn et forbud i vår overordnede politikk, men er opptatt av at etikken i slike spørsmål blir drøftet i helseforetakene, sier informasjonsdirektør Bjørg Sandal i Helse Vest til tidsskriftet.

Administrerende direktør Paul Hellandsvik i Helse Midt-Norge forteller at foretaket ikke har et lignende vedtak som det Helse Øst nå har fattet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer