Vil ha verdikommisjon for næringslivet

En driftskode for næringslivet er den svenske regjeringens mål når den i disse dager utpeker en verdikommisjon for næringslivet.

Den svenske regjeringen vil ha slutt på at enkelte beriker seg urettmessig.
Den svenske regjeringen vil ha slutt på at enkelte beriker seg urettmessig. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verdikommisjoner er på moten både i næringslivet og i samfunnet for øvrig. Nå har Sverige bestemt seg for at næringslivet skal ha noen retningslinjer på etikkfronten. Dette ifølge den svenske avisen Dagens nyheters nettsted.

Unngå skandaler

Også svenskene har hatt sine runder med fallskjermer, gullkantede bonuser, bedragerier og rekordhøye lederlønninger. Å få fastsatt en oppførselskode, er den svenske regjeringen og dens egen fortrolighetskommisjon, fremste mål når de nå nedsetter en arbeidsgruppe som skal jobbe med etikken i det svenske næringslivet. Den nyopprettede kommisjonen skal lage retningslinjer for hvordan et selskap skal skjøttes, og forhold omkring eiere og styrer. Med dette verdiarbeidet ønsker regjeringen at næringslivet unngår nye skandaler.

Mange svenske selskaper frykter nå hva resultatene av den nye verdikommisjonen kan føre til:

- Det finnes mange som ikke vil ha noen koder fordi de frykter at de behøver å ta hensyn som de ikke behøver å ta i dag, sier Olle Rossander, førstesekretær ved den svenske regjeringens fortrolighetskommisjon til Dagens nyheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer