Vil ikke bli slukt av DnB

DnB-sjef Svein Aaser sa i går at billige småbanker ønsker å bli oppkjøpt av DnB for å overleve. Småbankene er provosert og freser over arrogansen fra Norges dyreste bank.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi blir provosert av dette. Aaser sier indirekte at alle banker med gode vilkår er konkurskandidater, noe som ikke stemmer, sier Erik Jensen, direktør for personmarked i BNBank i Trondheim.


- DnB er Norges dyreste bank

DnB-sjefen antydet i gårsdagens Aftenposten at flere småbanker har tatt kontakt med DnB med tanke på oppkjøp. Jensen sier at BNBank ikke er blant disse.

Er du/ville du vært fornøyd med DnBs rentesatser? (Avsluttet)
Nei - overhodet ikke(73%) 84
Ja - selvsagt(20%) 23
Bryr meg ikke(7%) 8
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Det treffer ikke oss. Det virker som om Aaser ser på det å ha gode vilkår som en diskvalifiserende egenskap for banker, sier Jensen.

Aasers poeng var at markedet er så tøft for tida at småbanker kan få problemer med å få inn kapital, og dermed måtte følge Nordlandsbanken inn i DnB-konsernet.

Forundring

Assisterende banksjef Einar Asperheim i Indre Sogn Sparebank ler forundret når vi refererer Aasers uttalelser.

- Dette får stå for Aasers egen regning. Vi er ikke interessert i å bli kjøpt av DnB, og kommer heller ikke til å bli det, sier Asperheim. Det samme sier kollega Øyvind Strand i Hol Sparebank.

- Helt uaktuelt for oss, dette. Jeg tror få små sparebanker ønsker å gå inn i en forretningsbank som DnB. Mindre sparebanker har tross alt solide resultater, sier Strand. Banksjef Asbjørn Soltveit i Kvinnherad Sparebank er enig.

Mer innskudd

- Vi satser på lokal tilhørighet og selvstendighet. Derfor er det absolutt ikke aktuelt for oss å gå inn DnB-konsernet, sier Soltveit.

Sandnes Sparebank er blant de mest profilerte mindre bankene i landet, delvis på grunn av nettbanken Bank Direkte. Men heller ikke de vil inn i DnB.


- Aasers uttalelser er ikke rettet mot oss. Vi føler oss ikke truffet. Siden vi den siste tida har hatt en økning i innskuddskunder, har vi definitivt ikke mangel på kapital, sier Ingrid Schøpp, informasjonssjef i Sandnes Sparebank.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer