Rettigheter når band kansellerer konsert på festival

Vil ikke gi penger tilbake når festivalartister kansellerer

Festivalgjenger vant viktig krangel, men bransjen nekter å gi seg. For konsekvensene kan bli dyre.

KANSELLERTE: Blink-182 skulle spille på Tons of Rock i sommer, men avlyste konserten. En kar ville ha tilbake pengene og vant fram i klageutvalg, men festivalen vil trolig ta saken videre. Dette kan nemlig bety at du også får tilbake pengene når dette skjer. Foto: Rob Grabowski / INVISION / NTB Scanpix
KANSELLERTE: Blink-182 skulle spille på Tons of Rock i sommer, men avlyste konserten. En kar ville ha tilbake pengene og vant fram i klageutvalg, men festivalen vil trolig ta saken videre. Dette kan nemlig bety at du også får tilbake pengene når dette skjer. Foto: Rob Grabowski / INVISION / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Vi er utrolig stolte av å kunne meddele at California-bandet Blink-182 endelig kommer til Norge» skrev festivalen Tons of Rock på sine Facebook-sider i november i fjor.

En norsk fan sperret opp øynene, og kjøpte to dagspass. Det var nemlig første gang bandet skulle spille i Norge. Men så, i mai, kom kontrabeskjeden:

«Blink-182 beklager på det sterkeste, men har valgt å avlyse sine konserter i Skandinavia i sommer.»

Da hadde ikke nordmannen noen interesse av å gå på festivalen lenger. Han ba derfor om pengene tilbake, men det ville ikke festivalen gå med på.

Mannen nektet å gi seg, og tok saken videre til Forbrukerklageutvalget (FKU). Han vant, og utvalget gir han krav på alle de 1.720 kronene tilbake.

Men festivalen vil sannsynligvis ikke godta tapet. For hele festival-Norge frykter nå hva vedtaket kan få å si for dem.

Vil ta saken videre

- Dette er en sak som vil skape presedens for alle konsertarrangører i Norge, forteller Svein Bjørge i Tons of Rock til Dinside.

Det har han rett i: Det FKU bestemmer i et enkeltvedtak, blir også juridisk praksis i framtidige saker. Dette vedtaket vil dermed si at du også kan få pengene når festivalartister avlyser konserter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer