Vil ikke kutte SMS-prisene

REGULERER IKKE SMS-PRISENE: På 18 delmarkeder vil EU presse Telenor og andre gigantselskaper til å senke prisene. SMS er ikke på lista. Det er dårlig nytt for Teletopias billig-SMS.

Publisert
Sist oppdatert

Samferdselsdepartementet er ikke i tvil om konsekvensene.

Svekkelse

- Dersom dette blir vedtatt, får Norge ikke lenger lov til å ha særreguleringer av SMS-markedet, sier Alfred Bjørlo, politisk sekretær for samferdselsminister Toril Skogsholm.

Ifølge Bjørlo betyr dette i praksis en svekkelse av regelverket for SMS-tjenester.

- Vi mener at særregulering, at småselskaper får tilgang til nettet til moderat pris, er nødvendig for å sikre konkurransen her i landet, sier Bjørlo.

Bekrefter

- Det er for tidlig å si hva EU-initiativet betyr for Teletopia-saken, men det er riktig at SMS ikke vil bli regulert, sier Willy Jensen, direktør i Post- og teletilsynet (PT).

Teletopia har tilgang til Telenors nett, men måtte nylig stenge SMS-tjenesten på grunn av prisen Telenor tar for nettleien. Saken er nå til behandling hos telemyndighetene.

Får Teletopia medhold, kan de igjen tilby billige tekstmeldinger. Forutsetningen er at saken blir avgjort før EUs nye telelov trer i kraft 25. juli.

Se på hvilke delmarkeder EU vil øke konkurransen og presse priseneKan tape

Skjer ikke dette, tyder mye på at Teletopia kan glemme SMS-markedet. Statlige organer er ikke kjent for rask saksbehandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer