Vil kurere nøtteallergi med nøtter

Bittesmå spor av peanøtter kan være livsfarlig for en som er allergisk. Men kanskje kan det også være redningen?

Vil kurere nøtteallergi med nøtter
Publisert
Sist oppdatert

Allergi mot peanøtter er en av de vanligste og farligste matallergiene som finnes. I verste fall kan en allergisk reaksjon føre til pusteproblemer og bevisstløshet.

Det vanlige rådet for allergikere er i dag å unngå den matvaren man er allergisk mot. Men nå har amerikanske forskere funnet ut at små doser med peanøttproteiner faktisk kan være redningen for allergikerne.

Det overraskende resultatet kommer frem etter en amerikansk undersøkelse av syv barn med allergi som fikk peanøttprotein i form av mel. Ved slutten av studien viste en test at fem av barna ikke ble syke av å spise peanøttmel som tilsvarte 13 peanøtter.

Er du redd barnet ditt har matallergi? Les mer her:

Alvorlige reaksjonerStudien ble presentert på årsmøtet til American Academy of Allergy, Asthma and Immunology i San Fransisco. Ifølge forskerne er det første gang såkalt immunoterapi har blitt utført på peanøttallergi.

I Norge oppfordres foreldre til barn med for eksempel melkeallergi til å prøve gradvis tilvenning når allergien ser ut til å gi seg. Men foreldre må ikke gjøre det samme med peanøtter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer