Vil kurere røykavhengige

Forskere kan ha knekket koden.

Ved å overstyre mekanismer i hjernen håper forskere å kunne kurere røykavhengighet. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Colorbox
Ved å overstyre mekanismer i hjernen håper forskere å kunne kurere røykavhengighet. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Colorbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du lurt på hvorfor røyk vekker avsky hos noen, mens andre tilsynelatende kan bli hektet på nikotin etter ett enkelt drag?

Forskere ved University of Western Ontario i Canada ser nå ut til å ha funnet svaret. Et bestemt område i hjernen skal ifølge forskerne styre hvorvidt vi liker nikotin eller ikke, melder nyhetsbyrået Reuters.

I en test utført på rotter, kunne de ved å studere mottakerapparatet i hjernecellene kartlegge hvilke rotter som nøt sitt første møte med nikotinen, og hvem som fant det frastøtende.

Les også: 15 gode grunner til å stumpe røyken

Noen mer utsatt enn andre

- Disse funnene kan forklare hvorfor risikoen for å bli avhengig av nikotin er større hos noen enn hos andre, sier Dr. Steven Laviolette til Reuters.

Flere studier har tidligere vist at noen mennesker blir mer påvirket av nikotin enn andre.

En studie som ble publisert i fjorårets oktoberutgave av tidsskriftet Pediatrics avslørte for eksempel at tenåringer som føler seg avslappet etter de første dragene av en sigarett, er langt mer utsatt for å bli avhengige enn andre ungdommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer