Permittert under corona

Vil kutte permitteringstida til 26 uker fra 1. juli

Permitteringslengden skal halveres fra 52 til 26 uker fra 1. juli, foreslår regjeringen i revidert nasjonalbudsjett.

PERMITTERT? Perioden for hvor lenge du kan være permittert settes tilbake til 26 uker, etter å ha blitt utvidet i fjor høst. Foto: NTB
PERMITTERT? Perioden for hvor lenge du kan være permittert settes tilbake til 26 uker, etter å ha blitt utvidet i fjor høst. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette ble bekreftet da revidert nasjonalbudsjett ble lagt fram tirsdag.

For å sikre at permitteringsmuligheten blir reell når vi går over i en normalsituasjon, foreslår regjeringen å telle forbruket av de 26 ukene fra og med 1. juli i år, for nye tilfeller. Det vil si at permitteringsuker før 1. juli i år, ikke regnes med i 18-månedersperioden, for nye tilfeller, står det i budsjettet.

Det var fra 1. november i fjor at permitteringsperioden ble vedtatt utvidet fra 26 til 52 uker.

Da det i fjor høst ble bestemt at tida for permittering skulle utvides, påpekte regjeringen at det var snakk om en midlertidig ordning.

- Regjeringen legger til grunn at disse endringene er knyttet til den ekstraordinære situasjonen norsk økonomi nå opplever, og at behovet for utvidet permitteringsperiode er midlertidig. Det legges derfor til grunn at maksimal periode med fritak for lønnsplikt og dagpenger under permittering igjen blir 26 uker for permitteringer som iverksettes etter 30. juni 2021, dersom forholdene ligger til rette for det, skrev regjeringen i en pressemelding i august.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer