Budrundetaktikk

- Vil nok bli mindre «kupping»

Slik er forventningene til høstens boligmarked og budrunder.

BOLIGKJØP: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand gir råd til førstegangskjøpere. I saken under får du høstens beste budrunde-tips. Vis mer
Publisert

Juli-tallene til Eiendom Norge viste at boligprisene samlet sett i landet sank med 1,1 prosent. Dette er dog normalt for juli, selv om denne måneden var eksepsjonelt sterk både i prisutvikling og omsetning i fjor.

Eiendom Norge venter en liten oppgang i boligprisene i august, før prisene normalt faller gjennom høsten - og den varslende renteøkningen i september vil nok også få betydning for boligprisutviklingen framover.

- Annerledes høst

Høsten og vinteren i fjor var preget av sterk prisvekst og hete budrunder.

- Det er grunn til å tro at denne høsten blir annerledes. For det første er nok effekten av de lave rentene tatt ut, første renteheving kommer trolig allerede i september og det er mange lettelser i corona-tiltakene, slik at det er mer andre ting bruke penger på igjen, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge til Dinside.

- Vi tror prisene vil utvikle seg moderat, men at det vil bli solgt mange boliger, fortsetter han.

Økt aktivitet

Administrerende direktør Terje Buraas i DNB Eiendom forventer at aktiviteten i boligmarkedet tar seg opp utover høsten etter en ganske normal sommer med litt færre omsetninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer