Statsbudsjettet 2023

Vil øke barnetrygden

Regjeringen foreslår å redusere maksprisen på barnehage, samtidig som de vil tilby gratis barnehage til de som er bosatt i Nord-Troms og Finnmark.

REDUSERER MAKSPRIS: Regjeringen foreslår å redusere makspris på barnehage per måned. Foto: Dusan Petkovic / Shutterstock / NTB
REDUSERER MAKSPRIS: Regjeringen foreslår å redusere makspris på barnehage per måned. Foto: Dusan Petkovic / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag har Norges finansminister Trygve Slagsvold Vedum lagt fram regjeringens forslag til statsbudsjett for 2023.

Dette er de viktigste punktene for småbarnsfamilier og enslige forsørgere.

Enslige forsørgere med lav inntekt vil bli prioritert.

- Alle barn fortjener en god og trygg oppvekst, sier Vedum i pressekonferansen torsdag formiddag.

Videre formidler han regjeringens forslag til statsbudsjettet for 2023

Vil øke barnetrygden for enslige forsørgere

Regjeringen foreslår å utvide barnetrygden med 11 544 kroner i året for enslige forsørgere. I tillegg kan du få utvidet barnetrygd dersom du bor alene med barn under 18 år.

Regjeringen ønsker ikke at enslige forsørgere skal komme dårligere ut av omleggingen, og vil derfor få økt støtte gjennom utvidet barnetrygd. Regjeringen vil øke barnetrygden med 962 kroner i måneden for enslige forsørgere.

Ordinær barnetrygd forblir den samme.

Vil ha gratis barnehage

Regjeringen vil redusere maksprisen på barnehageplass. I dag er maksprisen på 3050 kroner i måneden, regjeringen foreslår å redusere maksprisen til 3000 kroner per måned.

Dersom du har tre eller flere barn samtidig i barnehage, prioriterer regjeringen gratis barnehage for det tredje barnet.

Et annet forslag fra regjeringen er å tilby helt gratis barnehage for alle 1-5-åringer som bor i Finnmark og Nord-Troms.

Alle elever på første trinn tilbud om 12 timers gratis skolefritidsordning i uka.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer