Regjeringen

Vil øke dette

- Det er ingen grunn til at det skal gi høyere sykefravær.

ØNSKER FLERE EGENMELDINGSDAGER: Regjeringens ekspertutvalg har foreslått å utvide egenmeldingsperioden til 16 dager. Illustrasjonsfoto: Colourbox
ØNSKER FLERE EGENMELDINGSDAGER: Regjeringens ekspertutvalg har foreslått å utvide egenmeldingsperioden til 16 dager. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert

Tidligere denne uka presenterte regjeringen en gjennomgang av allmennlegetjenesten, hvor det ble foreslått flere tiltak for å forbedre fastlegeordningen.

Ett av forslagene til ekspertutvalget går ut på å utvide egenmeldingsperioden til 16 dager.

- Ordningen har lenge vært under hardt press. En av utfordringene er at korttidsfravær beslaglegger fastlegenes tid og at arbeidstakere oppsøker lege bare for å få sykemelding, uten at det er medisinsk behov for det, skriver Simployer i en pressemelding.

Karoline Dystebakken, juridisk rådgiver i Simployer, mener at forslaget bør bli tatt imot med åpne armer.

- Vi vet at mange arbeidstakere tvinges til å oppsøke fastlegen for helt vanlige sykdomstilfeller på dag fire i sykefraværet. Da er det ofte at en helt vanlig forkjølelse fører til sykemelding «ut uka», mens arbeidstakeren ofte bare trenger en ekstra dag hjemme, forteller Dystebakken.

Rådgiveren tror flere arbeidsgivere kan være skeptiske til forslaget.

- Det er ingen grunn til at det skal gi høyere sykefravær. Virksomheter som i dag arbeider godt med forebygging og oppfølging av sykefravær og har utvidet egenmeldingsadgangen, opplever positiv effekt på sykefraværet, sier hun og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer