Statsbudsjettet 2022

Vil øke foreldrefradraget

Vil erstatte dagens to satser med én felles.

STATSBUDSJETTET: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl, gir en kort forklaring på hvordan statsbudsjettet vil påvirke deg. Video: Dagbladet TV Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Foreldrefradraget for småbarnsfamilier gis for utgifter til pass og stell av barn under 12 år. I dag gis det 25 000 kroner i fradrag for det første barnet og 15 000 kroner for hvert barn utover det.

Nå foreslår regjeringen å utvide foreldrefradraget.

– Foreldrefradraget skal redusere utgiftene ved barnepass og legge til rette for at foreldrene skal kunne jobbe mens de har små barn. Vi ser at flere barn vokser opp i familier med lav inntekt. Ved å øke foreldrefradraget reduseres familienes utgifter til pass og stell av barna, på viktige arenaer for lek og læring, som barnehage og SFO, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) i en pressemelding.

For statsbudsjettet for neste år foreslår dagens regjeringen å erstatte de to nåværende satsene med én. Forslaget går ut på å innføre én øvre grense på 25 000 kroner som skal gjelde for hvert barn.

Ifølge Finansdepartementet vil det innebære en skattelettelse på inntil 2200 kroner for hvert barn utover det første, sammenliknet med dagens ordning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer