Reisefradrag 2017

Vil øke reisefradraget

Regjeringen foreslår å øke kilometersatsen for de som har krav på reisefradraget. 

REISEFRADRAGET ØKER: I statsbudsjettet for 2017 vil regjeringen gi mer til de som har lang reisevei til og fra jobb. Foto: NTB Scanpix
REISEFRADRAGET ØKER: I statsbudsjettet for 2017 vil regjeringen gi mer til de som har lang reisevei til og fra jobb. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da statsbudsjettet ble lagt fram i fjor, ble det gjort endringer i reisefradraget, som førte til at rundt 125.000 færre pendlere fikk fradraget fra og med 2016.

Nå foreslår de å justere det opp igjen i statsbudsjettet for 2017 - for de som har krav på reisefradrag etter fjorårets endring.

MER I FRADRAG: Siv Jensen, her torsdag morgen før framleggelsen av statsbudsjettet. Foto: NTB Scanpix
MER I FRADRAG: Siv Jensen, her torsdag morgen før framleggelsen av statsbudsjettet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vil øke kilometersatsen

Regjeringen skriver at de foreslår å øke satsene i reisefradraget med 6 øre per kilometer til 1,56 kroner per kilometer for reiser inntil 50.000 kilometer og til 0,76 kroner per kilometer for reiseavstand mellom 50.000 og 75.000 kilometer.

Samtidig foreslår de å holde bunnbeløpet i reisefradraget holdes nominelt uendret, på 22 000 kroner. Dette beløpet ble justert opp i 2016, fra 16.000 kroner - som førte til at de med kortest reisevei til jobb mistet reisefradraget.

Så mye utgjør det

Hvor mye mer du får i reisefradrag, avhenger selvsagt av hvor lang reisevei du har til og fra.

Reiser du eksempelvis fra Hamar til Oslo, som er 254 kilometer tur retur, utgjør reisefradraget i år 14.723,5 kroner.

Med den økte kilometersatsen blir reisefradraget på samme strekning 14.975,8 kroner i 2017.

Altså en økning på 252 kroner, i dette konkrete eksempelet.

Altså utgjør ikke endringen nødvendigvis så mye, om du ikke har veldig lang reisevei til og fra jobb.

Vær obs på at skattesatsen foreslås satt ned fra 25 til 24 prosent, som er tatt med i regnestykket.

Om statsbudsjettet

Statsbudsjettet legges frem av regjeringen i oktober hvert år, og er et spesifikt forslag over statens inntekter og utgifter i det kommende året. Deretter behandler Stortinget forslaget, gjør eventuelle endringer og vedtar budsjettet. Etter Stortingets vedtak blir budsjettet bindende.

I mai i selve budsjettåret, legger regjeringen fram et revidert nasjonalbudsjett, hvor man foreslår eventuelle endringer i fordelingen av inntekter og utgifter i inneværende statsbudsjett. Revidert nasjonalbudsjett blir behandlet av Stortinget i juni.

Også nasjonalbudsjettet legges fram samtidig som Statsbudsjettet. Nasjonalbudsjettet viser hvordan man anslår at norsk økonomi vil utvikle seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer