Vil øke studiestøtten

Og foreslår utbetalinger 11 måneder i året.

Studenter skal få utbetalt studiestøtte 11 måneder i året.
Studenter skal få utbetalt studiestøtte 11 måneder i året. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I statsbudsjettet som ble lagt fram av regjeringen mandag, foreslår de å øke studiestøtten. De vil også gå inn for 11 utbetalingsmåneder i året framfor ti, slik det er i dag.

I tillegg vil flere av studentene som venter barn i løpet av studiene, kunne søke om støtte.

>> Vurderer du fastrente? Sjekk disse tallene

Én ekstra måned med støtte

Den ekstra måneden med støtte, samt en prisjustering på 1,7 prosent, gir en foreslått økning på 11.200 kroner, fra 94.400 kroner til 105.600 kroner.

Dette beløpet skal fordeles på 11 av årets måneder, ikke ti. Dermed vil studentene få skoleårets siste utbetaling i juni, og ikke i mai som nå.

Det er de som er i studier fra og med høsten 2014 som får den første, ekstra utbetalingen i juni 2015.

Om den blå regjeringen vil endre på det rød-grønne forslaget om studiestøtte i sitt reviderte budsjett senere i år, gjenstår å se. Revidert statsbudsjett må ifølge Finansdepartementet være klart innen midten av november.

I sin politiske plattform har de selv foreslått å "heve inntektstaket for studenter og justere studiestøtten utover pris- og kostnadsvekst."

Les også: Ta opp studielån, selv om du ikke trenger det

Bedre for studenter med barn

Også for studenter som venter barn i løpet av studietiden er det foreslått endringer.

Ikke minst vil flere kunne motta studiestøtte, ettersom regjeringen ønsker å redusere opptjeningstiden for rett til foreldrestipend fra seks til fire måneder.

I tillegg foreslår regjeringen å utvide perioden med foreldrestipend fra 44 til 49 uker.

Det er også verdt å merke seg at den blå regjeringen i sin politiske plattform har foreslått å øke engangsstønaden ved fødsel og adopsjon, som blant annet vil kunne komme denne studentgruppen til gode.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer