Momsgrense ved netthandel

Vil oppjustere tollgrensa fra 350 til 3000 kroner

Regjeringens forslag om å fjerne 350-kronersgrensa inkluderer å gi tollfritak på klær ved netthandel fra utlandet.

MOMS, IKKE TOLL: I forslaget om å kutte ut momsfritaket på varer til under 350 kroner, foreslår Finansdepartementet samtidig å gi tollfritak på inntil 3000 kroner, også på klær. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
MOMS, IKKE TOLL: I forslaget om å kutte ut momsfritaket på varer til under 350 kroner, foreslår Finansdepartementet samtidig å gi tollfritak på inntil 3000 kroner, også på klær. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

I juni sendte Finansdepartemenet sitt forslag om fjerning av 350-kronersgrensa på høring, med høringsfrist tidlig i august.

Forslaget innebærer moms fra første krone på alle varer, men det foreslås samtidig at alle varer utenom næringsmidler, får oppjustert tollfritak fra dagens 350 kroner til 3000 kroner.

Det betyr i praksis at du kan bestille klær på nett fra utlandet uten å betale en tollsats på 10,7 prosent, som i dag.

Og mens Virke mener forslaget er helt på trynet, kaller Forbrukerrådet det en forbrukerseier.

Moms, men tollfritak

Bestiller du klær fra utlandet på nett som koster 2999 kroner med dagens regler, vil du måtte betale toll på 320,89 kroner for disse. Det er altså dette ekstrabeløpet du kan slippe dersom forslaget blir innført som foreslått.

Samtidig skal du altså betale moms fra første krone. Forslaget om fjerning av momsfritaket på opptil 350 kroner innebærer at det er de utenlandske nettbutikkene som nordmenn benytter seg av som skal ta betalt for den norske momsen av deg når du handler, og deretter videreføre den til Skatteetaten. Målet er at det skal være så enkelt som mulig for kundene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer