Coronaviruset og børsfall

- Vil påvirke deg på flere måter

Bankene svarer på hvordan børs- og oljeprisfall grunnet virusfrykt vil påvirke kundene deres framover.

OLJEPRISFALL: Energianalytiker i Nordea, Thina Saltvedt, forteller hvordan oljeprisfallet påvirker deg som forbruker. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 12 prosent fra åpning mandag 9. mars.

Det er både coronavirusets virkning på den internasjonale økonomien og et kraftig fall i oljeprisen som får skylda for børsstupet.

Forbrukere med boliglån, samt sparepenger på konto og eller i fond, kan merke disse fallene og økonomiske usikkerhetene framover.

- Mange vurderer fondskjøp og -salg

DNB, Norges største bank, kan fortelle at de merker det er mange kunder som følger med på det som skjer i internasjonal og nasjonal økonomi nå, og som er ute etter informasjon og gode råd.

- Blant annet ser vi det på trafikken i Spare-appen og nettbanken. Mange kunder lurer på om det er lurt å selge eller kjøpe fond og aksjer nå, sier Andreas Nyheim i DNB til Dinside.

Fondssparere oppfordres, imidlertid, til å ha is i magen. Får de panikk og selger fondene sine nå, kan det være en tabbe. Da er nemlig sannsynligheten høy for at du selger på bunn, ifølge Espen Sirnes, førsteamanuensis i finans ved Handelshøgskolen ved Universitetet i Tromsø.

Sparetaperne og -vinnerne

- Sparingen i aksjefond er blitt mindre verdt, fordi verdiene i aksjefondene faller når børsene faller. For dem som har spart lenge i fond vil nedgangen spise opp tidligere gevinster, forklarer forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 overfor Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer