Vil redde menn med kreft

Kreftsyke menn har dårligere odds enn kvinner til å overleve sykdommen. Nå lanserer Kreftforeningen en egen webside om menn og kreft.

Publisert
Sist oppdatert

Mange kreftsykdommer som er typiske for menn kan være dødelige. Derfor ønsker Kreftforeningen nå å sette ekstra fokus på områder som prostatakreft, testikkelkreft, mage/tarmkreft, hudkreft og lungekreft.

Dette er kreftformer som hvert år rammer flere tusen norske menn og som i mange tilfeller ender med en alt for tidlig død.

- En av de store utfordringene for oss er å kommunisere på en bedre måte med menn. Vi vet at det er flest kvinner som tar kontakt med oss og at det i mange tilfeller er kona som oppdager symptomer på kreft hos mannen.

- Samtidig vet vi at en tidlig diagnose øker overlevelsessjansene, gir lettere behandling og bedre livskvalitet etterpå. Vi vil gjøre menn oppmerksomme på hva de skal se etter og vil oppfordre dem til å oppsøke lege, dersom de finner noe unormalt, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen til Mozon.no.

Er du bekymret for kreft? Her er ti enkle undersøkelser som kan redde livet ditt:

Bruker menns språkWebsiden mennogkreft.no som lanseres i dag klokken 12, inneholder informasjon om flere typer kreft, og hvordan du kan oppdage symptomene tidlig. Pressesjef Terje Mosnesset i Kreftforeningen lover at websiden skal unngå kjedelig legeprat og gå rett på den informasjonen som gutta trenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer