Vil sende deg hjem tidlig

Hvorfor skal du ikke lenger få drikke øl til klokka tre?

(Illustrasjonsfoto) Foto: SXC.hu
(Illustrasjonsfoto) Foto: SXC.hu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen ønsker å stramme inn alkoholloven slik at kommunene ikke kan la utesteder servere alkohol etter klokka 02.00 på natten. Loven vil gjelde alle utesteder i landet.

To departementer og de tre regjeringspartiene er på vei mot samme konklusjon: Skjenketider i alkoholloven må strammes inn. Kommunene skal maksimalt kunne gi utesteder lov til å servere alkohol frem til kl 02.00, mot i dag kl 03.00, skriver Aftenposten.

Hvorfor drikker du?

Skal hindre vold

Justisdepartementet jobber nå med en stortingsmelding hvor sammenhengen mellom skjenketider og vold er et hovedtema. Helse- og omsorgsdepartementet vil i løpet av de nærmeste månedene sende en rekke endringer i alkoholloven ut på høring. Skulle saken drøye, og de rød-grønne mister flertallet etter valget, garanterer KrFs Knut Arild Hareide at de vil stille villig opp i Stortinget i neste periode for å skjerpe loven, skriver Aftenposten i dag.Flere rød-grønne politikere anser det som dokumentert at strengere skjenkeregler vil gi færre voldsepisoder. Forskningsleder på Sirus, Ingeborg Rossow støtter sammenhengen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer