Vil sikkerhetsteste alternativ medisin

Verdens Helseorganisasjon (WHO) vil overvåke sikkerheten rundt bruk av tradisjonell og alternativ medisin.

Publisert
Sist oppdatert

Vil sikkerhetsteste alternativ medisinVerdens Helseorganisasjon (WHO) vil overvåke sikkerheten rundt bruk av tradisjonell og alternativ medisin.

Hege Eilertsen

Det melder BBC News, som oppgir at en rekke dødsfall knyttet til misbruk skal være årsaken. WHO mener dette kan komme av bruk av feil medisiner, eller at medisiner ikke blir brukt på den måten de er foreskrevet. Eksperter i Verdens Helseorganisasjon håper derfor å etablere et globalt overvåkingssystem i løpet av en fireårs-periode.

Uregelmessige reaksjonerTanken med et slikt system er at man skal kunne samle inn - og granske - informasjon om uregelmessige reaksjoner på tradisjonelle medikamenter og naturmedisin.

Lignende kontrollsystemer er allerede på plass for vestlige og vanlige medisiner.

Tradisjonelle og alternative former for medisin har hatt en økende popularitet i Vesten de siste årene, men i Asia har slike legemidler lenge blitt brukt av millioner av mennesker.

I Hong Kong har regjeringen utformet en ambisiøs plan for å videreutvikle den tradisjonell kinesiske medisinindustrien, slik at lokale produsenter av lisensierte medisiner skal kunne konkurrere med verdens ledende medisinprodusenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer