Vil stoppe misvisende Telenor-reklame

Forbrukerombudet vil stoppe Telenors reklame for FriVenner.

Publisert
Sist oppdatert

Telenor kjører i disse dager en TV-kampanje for mobilabonnementet FriVenner.

Slagordet er "billigere enn du tror", men en undersøkelse utført av Post- og teletilsynet viser det stikk motsatte: FriVenner-abonnementet lønner seg ikke i forhold til de beste tilbudene på markedet.

Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

7.186 kroner dyrere

Dersom vi legger vårt standard ringemønster til grunn er det nemlig stor forskjell i pris mellom billigste abonnement og Telenors FriVenner. Med FriVenner må du ut med 3.124 kroner det første året, er hele 2.391 kroner dyrere per år enn prisvinner OneCall Faktura.

Det er heller ikke noen god deal dersom du ringer mye. Vår prisliste for de snakkesalige, (som kalkulerer med ringetid 45 min/dag, samtalelengde: 8 min, 25 sms/dag, 2 mms/dag) viser at du bør velge Mobildeal Kontroll, som gir en kostnad det første året på 8.866 kroner. Telenor FriVenner koster nesten dobbelt så mye; 16.052 kroner. Det er altså hele 7.186 kroner dyrere.

Langt fra billigst

Forbrukerombudet har nå bedt Telenor om å stoppe kampanjen. Ombudet skriver på nettsidene at kampanjen er misvisende, og at Telenor har ikke klart å dokumentere at abonnementet er billig sammenlignet med konkurrentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer