Vil stoppe useriøse aktører

Forbrukerrådet ønsker seg ny uavhengig vaktbikkje.

Forbrukerrådet vil ha en slutt på at nordmenn blir lurt av banken sin. Foto: Per Ervland
Forbrukerrådet vil ha en slutt på at nordmenn blir lurt av banken sin. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I årene før finanskrisen kjøpte 154.000 nordmenn kompliserte finansielle produkter som viste seg av å ha lav eller ingen avkastning. I enkelte tilfeller satt kjøper seg også i stor gjeld. Vi har tidligere omtalt Pål Syrrist som betalte over 10.000 kroner i renter hver måned for å betjene den lånefinansierte sparingen. Han er bare en av mange nordmenn som har fått dårlige spareråd av banken sin de siste årene.

Luke ut de useriøse

Nå ønsker Forbrukerrådet å opprette et organ etter modell av Obamas Consumer Financial Protection Agency (CFPA). Med en slik instans skal det bli enklere å føre et aktivt tilsyn med tilbydere av finansielle produkter og luke ut useriøse aktører, mener Forbrukerrådet.

Se også: Full forvirring om spareprodukter

Dobbeltrolle

Kredittilsynet har nå en særskilt rolle i å gi forbrukere beskyttelse på finansområdet, men samtidig skal Kredittilsynet sikre soliditeten til finansinstitusjonene. Situasjonen kan være uheldig for bankkundene, og derfor ønsker Forbrukerrådet seg et uavhengig organ som skal overvåke finansinstitusjonene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.