I årene før finanskrisen kjøpte 154.000 nordmenn kompliserte finansielle produkter som viste seg av å ha lav eller ingen avkastning. I enkelte tilfeller satt kjøper seg også i stor gjeld. Vi har tidligere omtalt Pål Syrrist som betalte over 10.000 kroner i renter hver måned for å betjene den lånefinansierte sparingen. Han er bare en av mange nordmenn som har fått dårlige spareråd av banken sin de siste årene.
Luke ut de useriøse
Nå ønsker Forbrukerrådet å opprette et organ etter modell av Obamas Consumer Financial Protection Agency (CFPA). Med en slik instans skal det bli enklere å føre et aktivt tilsyn med tilbydere av finansielle produkter og luke ut useriøse aktører, mener Forbrukerrådet.
Se også: Full forvirring om spareprodukter
Dobbeltrolle
Kredittilsynet har nå en særskilt rolle i å gi forbrukere beskyttelse på finansområdet, men samtidig skal Kredittilsynet sikre soliditeten til finansinstitusjonene. Situasjonen kan være uheldig for bankkundene, og derfor ønsker Forbrukerrådet seg et uavhengig organ som skal overvåke finansinstitusjonene.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger