Vil stramme inn

Et forslag om fast utløpstid på gavekort ligger an til å bli nedstemt i Stortinget. Men en storaktør i bransjen vil gjerne bli regulert strengere.

GAVEKORT: SV ønsker å stramme inn reglene for gavekort, men blir trolig nedstemt. Foto: Marius Helge Larsen / NTB
GAVEKORT: SV ønsker å stramme inn reglene for gavekort, men blir trolig nedstemt. Foto: Marius Helge Larsen / NTB Vis mer
Publisert

I neste uke skal Stortinget stemme over et forslag fra SV om innstramminger i reglene for gavekort.

En allianse bestående av SV, Høyre og Venstre vil blant annet innføre et krav om en standard gyldighetstid, og peker på tre år som en mulig lengde. I tillegg ønsker de forbud mot å trekke gebyrer fra gavekort.

- Vi har sett at mange opplever å sitte med gavekort som går ut på dato uten å få brukt det. Kortene har ofte veldig forskjellige utløpstider, og det er vanskelig å holde orden på det. Ofte står utløpstiden med veldig liten skrift, har SVs Kathy Lie sagt til NTB tidligere.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fremskrittspartiet har gått sammen for å blokkere flere av de foreslåtte innstramningene.

Vil gjerne bli regulert

- Som systemleverandør av gavekort siden begynnelsen av 2000-tallet har vi god oversikt over bransjen, og vi er helt enige med SV om at det er behov for en opprydning i form av et klart og tydelig regelverk rundt gavekort, sier markedssjef Jens Ellingsson i iGive.

Selskapet leverer gavekort-løsninger til en rekke kjøpesentre og butikkjeder, og tror norske forbrukere hadde satt pris på strengere regulering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.