Lanserer videresalg av billetter

Vil strupe svartebørs

Ticketmaster klar med ny tjeneste.

SELG VIDERE: Ticketmaster åpner opp for videresalg av billetter - om arrangøren av arrangementet åpner opp for det. Foto: Lise Åserud / NTB
SELG VIDERE: Ticketmaster åpner opp for videresalg av billetter - om arrangøren av arrangementet åpner opp for det. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Norge er det forbudt å videreselge billetter til høyere pris enn pålydende, men billettsvindel og svartebørssalg er likevel et omfattende problem.

I forkant av årets festivalsommer kunne vi melde at Finn valgte å stoppe salg av billetter til OverOslo-festivalen for å forhindre svartebørssalg.

- Vi har stoppet annonsering av billetter til OverOslo, noe vi gjør ganske ofte ved populære arrangementer som er utsolgt. Vi ser at faren for bedrageri eller salg av billetter til høyere enn prisen billettene ble kjøpt for (svartebørs) er stor, og har valgt å stoppe for annonsering av dette arrangementet, sa Geir Petter Gjefsen, leder for forbrukertrygghet i Finn til DinSide.

DinSide fikk tilbakemeldinger fra flere frustrerte lesere som sleit med å få videresolgt billetter de ikke hadde anledning til å bruke.

Lanserer Ticketmaster Resale

Nå lanserer Ticketmaster.no en ny løsning for videresalg av billetter mellom brukere på nettsida.

- Som selskap er vi opptatt av at publikum skal kunne kjøpe trygge billetter. Vi håper dette struper markedet for svindel og overprisede svartebørsbilletter. Nå må arrangørene ta dette i bruk, slik at vi kan legge svartebørsmarkedet i Norge dødt en gang for alle, sier Kristian Seljeset, daglig leder i Ticketmaster Norge, i en pressemelding.

Ticketmaster Resale er allerede testet ut på flere arrangementer med stor suksess, ifølge billettselskapet.

Slik fungerer det

Alle arrangører kan benytte Resale-løsningen fritt for sine arrangementer. Det koster ingenting for verken arrangør eller den som selger. Kjøperen av billetten betaler imidlertid en billettavgift.

- Når arrangøren aktiverer Resale på arrangementet vil billetten kunne selges fra én Ticketmaster-bruker til en annen. Det er Ticketmaster som vil håndtere transaksjonen. Salgssummen vil i henhold til norsk lov bare kunne settes til det man selv kjøpte den for eller lavere, sier Seljeset i Ticketmaster.

Når en solgt billett blir overført til kjøperen, vil det bli generert en ny QR-kode. Dermed vil selgerens billett ikke lenger kunne brukes.

- Dette gjør at man helt trygg på at den billetten man har kjøpt er ekte, og man trenger ikke bekymre seg for å bli stoppet i døra på vei inn.

SKATTEKORT: Med høyere renter blir det mer renteutgifter å trekke fra på skatten i år. I forbindelse med det råder skatteetaten folk å sjekke skattekortet nøye, men hva bør man egentlig sjekke? Vi fikk økonomisk rådgiver, Lene Drange, til å forklare. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Dette gjelder på Finn

Finn.no har foreløpig ingen planer om å tilby en egen løsning for videresalg av billetter. Kommunikasjonsrådgiver Linda Glomlien sier at de forbyr brukere å legge ut følgende på Finn-torget:

  • Konsertbilletter der det vurderes at det er høy svindelrisiko og/eller stort omfang av svartebørs
  • Billetter som omsettes til høyere enn pålydende pris. Pakker med eks. hotell, middag og konsert må inneholde prisinformasjon for de enkelte komponentene.

For arrangementer som ikke er utsolgt, får man selge billetter, men bare til pålydende pris.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer