Lanserer videresalg av billetter

Vil strupe svartebørs

Ticketmaster klar med ny tjeneste.

SELG VIDERE: Ticketmaster åpner opp for videresalg av billetter - om arrangøren av arrangementet åpner opp for det. Foto: Lise Åserud / NTB
SELG VIDERE: Ticketmaster åpner opp for videresalg av billetter - om arrangøren av arrangementet åpner opp for det. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Norge er det forbudt å videreselge billetter til høyere pris enn pålydende, men billettsvindel og svartebørssalg er likevel et omfattende problem.

I forkant av årets festivalsommer kunne vi melde at Finn valgte å stoppe salg av billetter til OverOslo-festivalen for å forhindre svartebørssalg.

- Vi har stoppet annonsering av billetter til OverOslo, noe vi gjør ganske ofte ved populære arrangementer som er utsolgt. Vi ser at faren for bedrageri eller salg av billetter til høyere enn prisen billettene ble kjøpt for (svartebørs) er stor, og har valgt å stoppe for annonsering av dette arrangementet, sa Geir Petter Gjefsen, leder for forbrukertrygghet i Finn til DinSide.

DinSide fikk tilbakemeldinger fra flere frustrerte lesere som sleit med å få videresolgt billetter de ikke hadde anledning til å bruke.

Lanserer Ticketmaster Resale

Nå lanserer Ticketmaster.no en ny løsning for videresalg av billetter mellom brukere på nettsida.

- Som selskap er vi opptatt av at publikum skal kunne kjøpe trygge billetter. Vi håper dette struper markedet for svindel og overprisede svartebørsbilletter. Nå må arrangørene ta dette i bruk, slik at vi kan legge svartebørsmarkedet i Norge dødt en gang for alle, sier Kristian Seljeset, daglig leder i Ticketmaster Norge, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.