Vil svindle deg med SMS

Disse prøver nå å komme i lomma på deg via mobilen.

Publisert
Sist oppdatert

Etter å i flere år ha prøvd seg via brev og e-post, ser det nå ut til at utenlandske svindlere nå har gått over til SMS.

Får du beskjed om at du har vunnet en stor pengesum i et utenlandsk lotteri, betyr det derfor at du ikke må svare på SMSen - det er et forsøk på å svindle deg.

Forbrukerombudet har nemlig fått flere henvendelser i løpet av sommeren, fra mobilbrukere som har fått en SMS om at de har vunnet 185.000 kroner i et spansk lotteri. Dette skriver de på sin hjemmeside.

- Vårt klare råd er å se vekk fra meldingene. Det er ingen tvil om at dette er forsøk på svindel, sier seksjonssjef Frode Elton Haug.

Og Forbrukerombudet oppfordrer folk til å klage dersom de mottar slike SMSer. Slik kan Forbrukerombudet også oppdatere sin liste over lotterisvindlere, "svindelgalleriet", som du finner her.

Se hva vi klager på

Forsøker seg på identitetstyveri

Svindlere som står bak slike brev, e-poster og SMSer vil forsøke å lure til seg bankkontonummeret, kredittkortnummeret, førerkortnummeret og passnummeret ditt.

Deretter vil de gjerne ha opplysninger som navn og adresse, og de vil ofte be deg betale en sum som de kaller "administrasjonskostnader", før de kan utbetale den falske gevinsten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer