Vil tilsette vitaminer i øl

Ølprodusenter i England kan bli pålagt å ha “medisin” i brygget for å forebygge hjerneskade hos de mest ivrige øldrikkerne.

Publisert
Sist oppdatert

Britiske forskere vurderer i disse dager om bryggeriene bør tilsette tiamin, eller vitamin B1, i pinten - og folkevalgte i Skottland er interesserte i ideen.

Trolig kommer ideen til å skape en politisk storm i resten av Storbritannia, dersom man skal bestemme seg for om dette er praktisk, kostnadseffektivt og etisk, skriver avisen Guardian.

Kritikere sier at det å tilsette tiamin i alkohol vil svekke rådene om å drikke små mengder alkohol, og øke klagene på ”barnepike-staten”.

Ideen kommer opprinnelig fra Australia, der tiamin i øl er blitt foreslått som et tiltak for å forebygge hjerneskaden Wernicke-Korsakoff syndrom.

Det skotske helsedepartementet har tatt kontakt med en organisasjon som arbeider med alkoholrelatert hjerneskade for å finne ut hvor stort dette problemet er.

Særlig alkoholikere er utsatte for denne sykdommen, som angriper sentralnervesystemet og behandles med en injeksjon av vitamin B1.

B1 finnes i mat som frokostblandinger, magert kjøtt, soyabønner, melkeprodukter, frukt og egg. Bakere i England tilsetter det i brød for å ta igjen for det som blir borte i løpet av den industrielle fremstillingen. Hvis man får for lite B1 kan det føre til hodepine, anoreksi, trøtthet, forvirring og redusert balanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer