Skattemeldingen 2020

Vil unngå ny skattesmell for delvis permitterte

Feil skattetrekk har gitt flere delvis permitterte saftig restskatt i år, men nå har politikerne engasjert seg og Nav har sagt de skal gjøre endringer som hindrer at det samme skjer igjen.

SKATTESMELL: Artist Julie Bergan har tidligere fortalt at hun fikk 80 000 kroner i skattesmell. I saken under kan du lese om skattesmellen flere permitterte har fått i år, og hvilke grep som nå gjøres for at det samme ikke skal skje igjen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig skrev Dinside om at flere delvis permitterte fikk restskatt på opp mot 20 000 kroner da skattemeldingen for fjoråret ble sendt ut denne våren.

Grunnen til at denne saftige skattesmellen rammet personer som allerede har det tøft økonomisk, var at delvis permitterte får litt av månedslønna fra arbeidsgiver og resten i form av dagpenger fra Nav.

- Skattetrekket blir nemlig ofte for lavt dersom Nav benytter tabelltrekk når de betaler ut dagpenger ved delvis permittering. Tabellen tar ikke høyde for at du får ytelser fra både Nav og arbeidsgiver, så i slike situasjoner skal i stedet prosenttrekket benyttes, forklarte fagsjef Rolf Lothe i Skattebetalerforeningen overfor Dinside i denne sammenheng.

Sendte spørsmål til arbeids- og sosialministeren

Etter å ha lest Dinside-saken over, sendte Arild Grande, arbeidslivspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, et spørsmål til arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen.

Grande ba Isaksen om å svare for hvilke rutiner Nav har for å unngå at slikt som dette skjer, både nå og framover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.