Statsbudsjettet 2021

Vil utvide dagpengeordning

Samtidig ønsker regjeringen å skjerpe sanksjonene mot de som mottar dagpenger - som skal spare inn mange millioner.

Publisert
Sist oppdatert

I sitt forslag til statsbudsjett for 2021 skriver regjeringen at de vil bevilge om lag 18,4 milliarder kroner til dagpenger i 2021.

De foreslår også å forlenge muligheten for å beholde dagpenger samtidig som man tar studier eller annen opplæring.

Forlenger ordning

22. april ble det åpnet for at de som er arbeidsledige eller permitterte og mottar dagpenger, kan studere eller ta kurs eller annen opplæring uten å miste dagpengene.

I mai ble det bestemt at ordningen skulle vare ut året. Nå foreslår regjeringen å forlenge denne ordningen ytterligere, nærmere bestemt frem til 1. juli 2021.

«Regjeringen foreslår å videreføre den midlertidige ordningen til 1. juli 2021. Videreføring av ordningen er på usikkert grunnlag anslått å øke utgiftene til dagpenger med 100 millioner kroner», skriver de i forslaget sitt.

Skal skjerpe sanksjoner

Regjeringen skriver videre at de foreslår å skjerpe sanksjonene i dagpengeordningen fra 1. januar 2021, ved å øke varigheten på forlenget ventetid og tidsbegrenset bortfall av dagpenger ved selvforskyldt ledighet og for dem som takker nei til arbeid eller arbeidsmarkedstiltak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer