Kommentar:

Ville du kjøpt strøm fra en av disse?

Det er ikke usannsynlig at nye aktører beveger seg inn i strømmarkedet, både nasjonale og internasjonale.

FRAMTIDENS STRØMSELGERE?: Med tanke på at Amazon, Apple, Alphabet (Google) og andre store internasjonale selskaper blir en stadig større del av hverdagen vår, blant annet gjennom underholdning og smarthjemteknologi, er det kanskje bare et tidsspørsmål før du også kan kjøpe strøm av dem. Foto: Reuters.
FRAMTIDENS STRØMSELGERE?: Med tanke på at Amazon, Apple, Alphabet (Google) og andre store internasjonale selskaper blir en stadig større del av hverdagen vår, blant annet gjennom underholdning og smarthjemteknologi, er det kanskje bare et tidsspørsmål før du også kan kjøpe strøm av dem. Foto: Reuters. Vis mer
Publisert

Først var det bare NRK, så kom TV2 og flere andre kommersielle kanaler. Dernest kom kabel-TV og parabol, etterfulgt av Internett, og plutselig var det ikke bare på fjernsynsapparatet du kunne se «TV».

Nå er de fleste vant til å kunne strømme serier via Apple, Netflix eller HBO, og tiden da det kun fantes lineært TV og én mulighet til å se et program, og du måtte løpe på do i reklamepausen for ikke å gå glipp av fortsettelsen, er forbi.

I samme gate har vi netthandel og smarthjem-løsninger som har endret vanene og hvordan vi lever livene våre.

Følger strømmen

Strøm er kanskje én av de siste delene av hverdagen vår hvor vi ennå holder fast på den gamle modellen: Tegner et abonnement med ett av de samme strømselskapene som har eksistert i flere år og får faktura hver måned.

Alle må ha strøm, og de fleste av oss setter opp en avtalegiro med strømselskapet og lar avtalen putre og gå uten å vie den altfor mye bekymringer, kanskje med unntak av når strømprisen tidvis skyter i været.

Men, smarte strømmålere og smarthjem-teknologi er i ferd med å endre også dette feltet av hverdagsutgiftene våre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer