Ville du latt deg lure?

Nye metoder tas i bruk for å få tak i pengene dine.

Det vil sannsynligvis aldri ramle store summer ned i hodet på deg. Foto: Colourbox.com
Det vil sannsynligvis aldri ramle store summer ned i hodet på deg. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utallige advarsler til tross: Det er tilsynelatende ingen ende for svindelforsøkene på nett, og spesielt utenlandske svindlere står i kø. Det holder nemlig at noen ganske få prosent lar seg lure for at svindlerne skal klare å tjene en god slump med penger. Moralen er altså at du bør tenke deg om to ganger, og her gir vi deg noen ferske eksempler å bryne deg på.

Ville du latt deg lure av noen av de siste forsøkene?

1) Falsk e-post fra Norges Bank

I det siste har en del privatpersoner mottatt falske e-postmeldinger hvor Norges Bank oppgis som avsender. Bankens logo og bilde av sentralbanksjef Svein Gjedrem er brukt for å skape trygghet om at meldingen er ekte.

I e-posten oppfordres mottaker til å oppgi en rekke person- og kredittkortopplysninger (navn, fødselsdato, adresse, telefonnummer, og opplysninger om kredittkort og kredittkortnummer), men Norges Bank har ingenting med disse e-postene å gjøre.

Eksempel på den falske e-posten finner du her

2) E-post med milliongevinster

En DinSide-leser tipset oss nylig om følgende e-post. Svindelforsøk av denne typen har dessverre nesten blitt daglig kost:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.