Ville du sendt dette bildet til legen?

Ny helsetjeneste testes ut i Sverige.

ER DET FRAMTIDA?: Pinlig å gå til legen med utslett nedentil? I Sverige vil de løse problemet med MMS. Foto: Montasje: Colourbox og Science Photo Library
ER DET FRAMTIDA?: Pinlig å gå til legen med utslett nedentil? I Sverige vil de løse problemet med MMS. Foto: Montasje: Colourbox og Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mystisk utslett? Nedentil?

Hva om du kunne sendt en MMS til legen og fått svar på hva det var?

Denne muligheten innfører de svenske lenene - eller «fylkene» - Göteborg, Skaraborg og Älvsborg nå i slutten av mai, melder Dagens Medicin.

Ikke ligg med disse - uten kondom

Svar innen 24 timer

Tjenesten er et samarbeidsprosjekt mellom Västra Götalands-regionen og netthelsetjenesten iDoc24.

Folk skal kunne fotografere mistenkte kjønnssykdommer og andre hudproblemer med mobiltelefonen og sende en anonym MMS til en hudlege.

Pene menn dropper kondom

Innen 24 timer skal legen svare, via SMS. Tekstmeldingen inneholder et passord som gir tilgang til en spesialside hvor de får råd fra spesialister, skriver nyhetssiden The Local. - De vil ikke få en diagnose, men få gode råd om hva de bør gjøre, sier Jon Malmström, ansvarlig for regionens helseportal på nettet.

Malmström tror interessen vil være størst hos ungdommer som synes det er pinlig å gå til legen med et slikt problem.

Framtidig pris: 50 kroner

Første mann til mølla-prinsippet gjelder. Etter at de første 200 bildene er mottatt, vil tjenesten stenges og pilotprosjektet vurderes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.