Angrerett ved netthandel

Ville returnere nettkjøp - ble bedt om å selge på Finn

Denne beskjeden fikk Armin da han ville bruke angreretten sin på treningsutstyr kjøpt fra Zidcore.

RETUR-TRØBBEL: Armin ville returnere treningsutstyr kjøpt fra Zidcore innen angrefristen, men de sa refusjonen av kjøpesummen ble redusert med 20 prosent og returfrakten kostet 900 kroner. - Selg det på Finn.no, sa selgeren til kunden. Foto: privat/skjermdump
RETUR-TRØBBEL: Armin ville returnere treningsutstyr kjøpt fra Zidcore innen angrefristen, men de sa refusjonen av kjøpesummen ble redusert med 20 prosent og returfrakten kostet 900 kroner. - Selg det på Finn.no, sa selgeren til kunden. Foto: privat/skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Treningssentrene i Oslo er stengt som en del av den «sosiale nedstengingen» for å hindre smittespredning av coronaviruset i hovedstaden.

Nettopp derfor klikket Armin (36) seg inn på cdon.no og la ei vektstang med tilhørende skiver i sin digitale handlekurv. Prislappen kom på 2938 kroner (inkludert frakt), og Armin ventet så på å få treningsutstyret sendt hjem, slik at han kunne komme i gang med treninga igjen.

Da vektstanga og -skivene kom i posten, åpnet Armin emballasjen og oppdaget at treningsutstyret var i en annen størrelse enn han hadde sett for seg, og han ønsket dermed å returnere utstyret å få kjøpesummen refundert. Han hadde jo bedt om retur innen 14 dager, og sånn sett skulle dette være en smal sak med tanke på angreretten.

Nettbutikken: - Selg det på Finn.no

Angrerett og retur skulle imidlertid vise seg ikke å være så enkelt som Armin trodde.

- Fra første kontakt jeg hadde med nettbutikken var det tydelig at de ikke ønsket retur, samt at de gjør det umulig for kunder å benytte seg av loven, som gir 14 dagers angrerett ved nettkjøp, sier Armin til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer