- Villedende "gratissykkel"

Forbrukerombudet slår til mot SIBAs tilbud om TV og sykkel.

Som en fisk trenger en sykkel:  SIBA er et foregangsselskap hva gjelder tilgift i Noden.
Som en fisk trenger en sykkel: SIBA er et foregangsselskap hva gjelder tilgift i Noden. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide omtalte for en tid siden SIBAs tilbud, der du kunne får en gratis sykkel med på kjøpet om du kjøpte en tv. Dette er et at de mest markante eksemplene på tilgift som for å harmonisere norske regler med EUs nå har blitt tillatt i Norge.

Så tilgiften i seg selv er lovlig. Det Forbrukerombudet har slått ned på, er SIBAs påstand om at sykkelen er verdt 2.500 kroner. Forbrukerombudet er svært nøye på at før-priser og estimerte verdier virkelig tilsvarer det varene selges for i markedet, og Ombudet har sendt brev til SIBA hvor selskapet bes om å dokumentere at sykkelen virkelig omsettes til 2.500 kroner.

Tilgift: Sand i øynene

La frem dokumentasjon

I sitt svarbrev legger SIBA frem to kvitteringer fra svenske butikker der sykkelen er kjøpt til 3.000 svenske kroner. Samtidig har man opplyst at vanlig pris for en "Hammer City bike" i svenske sportsbutikker er 2.500-5.000 kroner.

Sykkelen selges ikke separat i Norge.

Ombudet lar seg ikke imponere av dette. To salg er ikke tilstrekkelig til å fastsette en markedspris, skriver saksbehandler Bernhard Vigen. Han ber om at markedsføring av sykkelens verdi stanser innen 28. august.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer