Vin og sjokolade forlenger livet

Vin og sjokolade er viktige deler av et sunt kosthold, melder nederlandske forskere, som lanserer måltidet som skal redusere risikoen for hjerte-kar-sykdommer med 75 prosent.

Publisert
Sist oppdatert

Idealmåltidet for den som vil leve lenge og sunt er komponert på bakgrunn av medisinske studier.

Måltidet er et alternativ til en forebyggende medisincocktail som ble lansert av en annen forskergruppe i fjor, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

Pillen fra i fjor skulle redusere risikoen for livsstilssykdommer som diabetes og hjertesykdommer.”Polypill” skulle bestå av blodtrykksenkende medisin, acetylcalisylsyra, vitamin-B og folsyre.

En gruppe forskere ved Erasmusuniversitetet i Rotterdam likte ikke tanken på at alle i den vestlige verden skulle medisineres for å forebygge sykdommer, og fikk ideen til et medisinfritt alternativ - ”Polymeal”.

Måltidet består av syv ingredienser man vet har en beskyttende effekt på hjertet: Vin, fisk, hvitløk og grønnsaker, samt mørk sjokolade, frukt og nøtter.

Den spesialdesignede maten skal redusere risikoen for å utvikle hjerte-kar-sykdommer med 75 prosent.

De nederlandske forskerne innrømmer at de muligens overdriver risikoreduksjonen en smule, men forsvarer resultatet med at de har brukt de samme beregningene som forskerne bak ”Polypill” brukte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer