Vinkvoten øker med 50 prosent

Skal du lande lykkelig hjemme etter ferien, bør du vite allerede før du drar hva du kan og ikke kan ta med hjem toll-og avgiftsfritt. I år har vinelskerne fått seg en ny glede, som gjelder fra i morgen, lørdag 1. juli.

Publisert
Sist oppdatert

Det har skjedd en liten revolusjon i år for alle som elsker vin høyere enn andre dråper i tax-free butikken.

Fra i morgen (1. juli) kan du nemlig ta med deg halvannen gang så mye vin hjem fra utlandet som du kunne før. Det er 24 år siden kvotene sist ble endret.

- Vi er for en restriktiv alkoholpolitikk, men ønsker samtidig å bringe kvoten mer i samsvar med de enhetene som er i salg. Fra 1. juli blir det enklere for de reisende å forholde seg til regelverket og enklere for Tollvesenet å kontrollere, sa finansminister Kristin Halvorsen i en pressemelding i går.

Fra nå kan du altså ta med deg enten én liter brennevin og 1,5 liter vin (to flasker), eller tre liter vin (fire flasker). Den ordinære ølkvoten på to liter i tillegg til brennevin og vin er ikke endret.

Men vin er ikke alt, her i verden, og bare en liten del av hva tollkvotene for reisende gir muligheter til å ta med hjem. Her er rammene du må holde deg innenfor og de viktigste detaljene du må vite om før du kommer tilbake fra utenlandsferien:

Så mye kan du ta med

Hvis du har vært ute av Norge i minst 24 timer, kan du ta med deg varer til en samlet verdi av NOK 6.000 toll- og avgiftsfritt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer