Vinmonopolet har mest fornøyde kunder

Samtidig sliter TV-og bredbåndsselskapene kraftig med å gjøre kundene fornøyd, viser Norsk Kundebarometer for 2020.

MISFORNØYDE KUNDER: En god Get-boks er tydeligvis ikke nok til å gjøre Gets bredbåndskunder fornøyde, viser resultatene fra Norsk Kundebarometer. Foto: MArtin Kynningsrud Sørbu
MISFORNØYDE KUNDER: En god Get-boks er tydeligvis ikke nok til å gjøre Gets bredbåndskunder fornøyde, viser resultatene fra Norsk Kundebarometer. Foto: MArtin Kynningsrud Sørbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges mest fornøyde kunder tilhører Vinmonopolet, viser årets kundebarometer.

Med 85 poeng har de Norges mest fornøyde kunder, foran OneCall (83,6), Finn.no (83,2), Toyota (82,6), Sbanken (82) og BMW (81,2).

‒ Jeg håper andre bransjer som sliter med lavere kundetilfredshet kan dra lærdom av hva Vinmonopolet har klart å få til. Det er på ingen måte en selvfølge at en monopolbedrift skal klare det kunststykke å bli kundenes favoritt, sier Pål Rasmus Silseth, prosjektleder for Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI.

Bransjen som ikke klarer det samme som Vinmonopolet, er TV- og bredbåndsleverandørene.

Slik måles kundetilfredsheten

Ifølge BI omfatter Norsk Kundebarometer i år tilsammen 153 virksomheter fra rundt 30 bransjer, der mer enn 6300 forbrukere har fortalt hvor fornøyde de er med bedriftene de kjøper varer og tjenester fra.

Dette måles på en skala fra 0 til 100, der 0 er dårligst og 100 er best. Bedrifter som får mindre enn 60 kundetilfredshetspoeng, har klart misfornøyde kunder. Bedrifter som oppnår mer enn 80 kundetilfredshetspoeng, lykkes med å begeistre kundene sine, skriver BI.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer