Vinn med valuta

Flere eksperter DinSide Økonomi har snakket med, tror at kronen vil styrke seg de neste månedene. Får du billigere ferie?

Publisert
Sist oppdatert

Sterk som en bjørn?

Blir sommerferien billigere eller dyrere enn ventet? Vel, svaret avhenger litt av hvem du spør, og hvor du har tenkt å reise. Likevel er hovedbudskapet at det er ventet en styrking av kronen mot en rekke av valutaene i de land vi som oftest besøker. Kort fortalt er grunnen at det er ventet flere renteøkninger i Norge enn i Sverige, Danmark og EU forøvrig.

DinSide Økonomi har spurt analyseavdelingene i fem banker om deres forventninger til utviklingen i danske kroner, svenske kroner, euro og dollar frem mot perioden juni/juli/august. De konkrete resultatene ser du i tabellen nedenfor (bare fire av de fem bankene ville gi oss prognosene, se nederst i artikkelen).

I tillegg har vi hentet inn priser på valutaveksling i seks av de større norske bankene. Pristesten viser at det faktisk kan være betydelige forskjeller på bankenes prissetting av valuta.

Klikk her for å se minipristesten på valutaveksling.

Motsatte argumenter

DnBNOR, Fokus Bank og Handelsbanken tror at kronen vil styrke seg overfor tre av fire valutaer. Fokus Bank og Handelsbanken tror at kronen vil svekke seg overfor dollaren, og DnBNOR tror at den svenske kronen vil styrke seg overfor den norske. På samtlige andre valutaer venter de altså at den norske kronen styrker seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer