Vinner han tur til Australia?

Andre ukevinner er kåret.

Geir Halvorsen har fotografert det spektakulære Slinningsbålet i Ålesund, som bygges hvert år av lokale ungdommer. - Noen få minutter etter bildet ble tatt, tok det fyr i midten av tårnet, og det raste sammen. Heldigvis ble ingen skadet. Fantastisk lys, og en yrende aktivitet både på skjæret og til vanns. Foto: Geir Halvorsen
Geir Halvorsen har fotografert det spektakulære Slinningsbålet i Ålesund, som bygges hvert år av lokale ungdommer. - Noen få minutter etter bildet ble tatt, tok det fyr i midten av tårnet, og det raste sammen. Heldigvis ble ingen skadet. Fantastisk lys, og en yrende aktivitet både på skjæret og til vanns. Foto: Geir Halvorsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Andre vinner i sommerens skumrings-fotokonkurranse er kåret. Denne uken har vi gått for et fantastisk bilde av det etterhvert berømte, men også en smule beryktede, Slinningsbålet utenfor Ålesund, fotografert av Geir Halvorsen fra Oslo.

Slinningsbålet er et sankthansbål som årlig blir laget på Slinningsodden i Ålesund, for å så bli brent på sankthansaften (men i følge fotografen ble det i år brent en annen dag). Bålet bygges hovedsakelig av paller, kasser og tønner.

Tradisjonen med bålet er gammel. Nå bygges bålet normalt av en gruppe ungdommer i alderen 13 til 20 år. Det høyeste utgaven som er laget av bålet skal ha vært 35 meter høyt. (Kilde: Wikipedia)

Utfordrende, men flott

Når lyset svinner er det utfordrende å være fotograf. Legger vi til aktiviteter i det svinnende lyset, øker vanskelighetsgraden ytterligere. Ukens vinnerbilde er et strålende eksempel på et bilde som er tatt i utfordrende lys. Så kan vi si at det ikke er så mange som beveger seg i dette bildet, som vi ser. Men det er levende flamme og det er et stort antall båter på sjøen. Et deillig, norsk sommerbilde med en ørliten smule dramatisk historie, både foran og bak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.